Bel ons: 071 - 515 05 05

Thuiszorg en ondersteuning in de regio Zuid-Holland

GROENOORD ZORGT. VOOR U.

Behoefte aan thuiszorg in de regio Zuid-Holland?

In overleg regelen we voor u de best mogelijke zorg zodat u de ondersteuning krijgt die bij u past. Groenoord Zorgt heeft geen wachtlijsten en er zijn altijd vaste, ervaren medewerkers die ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven functioneren en het heft in eigen handen heeft. Om u een compleet zorgpakket te bieden hebben we samenwerkingsverbanden met verschillende partners. Zo beschikt u ieder moment over de juiste zorg. U kunt bij ons terecht in de regio’s Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Alphen a/d Rijn, Kaag & Braassem en de hele Duin- en Bollenstreek. Wilt u een afspraak plannen? Bel ons direct via 071 - 515 05 05.

Huishoudelijke Hulp

Onze gemotiveerde, ervaren en goed opgeleide medewerkers nemen alle huishoudelijke taken voor u uit handen. Hierbij kunt u denken aan afwassen, stofzuigen, dweilen, strijken, ramen lappen en het reinigen van sanitair en keuken. Zo kunt u nog een lange tijd zelfstandig blijven wonen. Naast huishoudelijke hulp vinden wij persoonlijke aandacht minstens zo belangrijk.


Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verkrijgen van Huishoudelijke hulp en Ondersteuning thuis. Omdat dit per gemeente verschilt, raden wij u aan altijd even contact met uw gemeente op te nemen. Komt u er niet uit, neemt u dan contact met ons op. Wij zijn altijd bereid u hierbij te helpen.

Ik wil graag huishoudelijke hulp

Thuisondersteuning

De thuisondersteuners van Groenoord Zorgt komen bij u thuis voor begeleiding bij allerhande activiteiten in het dagelijks leven. Voorafgaand worden in overleg doelen en hulpvragen opgesteld zodat we een goed zorgplan kunnen opstellen.

Voorbeelden van doelen en hulpvragen zijn:

 • Hoe breng ik structuur aan in een dag?
 • Hoe vergroot ik mijn zelfvertrouwen?
 • Hoe verbeter ik mijn zelfstandigheid?
 • Hoe accepteer ik mijn beperkingen?
 • Ik wil graag coaching in het onderhoud van mijn sociale contacten.


Een ander doel is dat u zich op uw gemak voelt als er een begeleider langskomt. Daarom kijken we naar uw behoeften, wensen en eisen en welke benodigde vaardigheden van onze zorgverleners daarbij aansluiten. De basis is vertrouwen, eerlijkheid en een goede balans tussen professionaliteit en betrokkenheid. Zo kan de begeleider ook een steunpilaar, klankbord of vertrouwenspersoon zijn.


De thuisondersteuning verschilt per persoon, maar soms is het belangrijk dat er begeleiding voor het hele gezin komt. Bijvoorbeeld als ouders zoeken naar handvatten hoe ze met hun kinderen kunnen omgaan. Onze gemotiveerde, ervaren en goed opgeleide medewerkers begeleiden u in de gestelde doelen zodat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven functioneren.

Persoonsgebonden Budget

Wanneer u door ziekte, ouderdom of een handicap huishoudelijke hulp en zorg nodig heeft, kunt u een Persoonsgebonden Budget (PGB) krijgen. Dit is geregeld via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en in de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Met een PGB kiest u wie uw zorg inkoopt en bepaalt u zelf wanneer en hoe de zorg wordt verleend. U kunt gebruik maken van onze diensten als uw gemeente een contract met ons heeft.

Wat u van ons kunt verwachten:

 • Altijd een vaste hulp
 • Overleg over dag en tijd
 • Professionele en betrouwbare hulp
 • Vervanging bij ziekte en vakantie
 • Overzichtelijke factuur
 • Hulp bij uw verantwoording voor het PGB
Vragen over het PGB?

Mantelzorg

U bent mantelzorger wanneer u langdurig en onbetaald zorgt voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. De zorg voor een naaste is vaak vanzelfsprekend. Misschien zorgt u voor uw dementerende moeder, uw partner met een chronische ziekte, een zoon of dochter met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het verlenen van gebruikelijke zorg aan huisgenoten, zoals de opvoeding van een kind, valt niet onder mantelzorg.


Mantelzorgers zijn onmisbaar voor uw omgeving. Maar misschien kunt u zelf af en toe ook wel een zorgpauze in de vorm van wat hulp of steun gebruiken. 


Er zijn gemeenten die een speciale voorziening in het leven hebben geroepen om de mantelzorger te ondersteunen. Zo proberen wij ervoor te zorgen dat u niet overbelast raakt. De toegang voor een dergelijk voorziening gaat via uw gemeente. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het zorgloket van uw gemeente.

Meer weten over mantelzorg

Particuliere Hulp

Komt u niet in aanmerking voor een indicatie voor huishoudelijke hulp vanuit de Wmo of wilt u aanvullende diensten, dan kunt u gebruik maken van particuliere hulp. Ook als u af en toe behoefte aan een gesprek heeft, de hond moet worden uitgelaten of u behoefte heeft aan het samen doen van een boodschap of als u een boodschap wilt laten doen, kunt u kunt voor deze zaken altijd bij ons terecht. Onze medewerkers hebben een luisterend oor en staan klaar om u op elk gewenst moment van dienst te zijn. 

Het tarief voor deze service is € 25,- per uur.

Extra Hulp inkopen?

Kwaliteit

Groenoord Zorgt streeft er iedere dag naar u de beste thuiszorg te bieden. De zorg is toegespitst op uitvoering, evaluatie en bijstelling, want er is altijd ruimte voor verbetering.

Wij bieden u:

 • Goede afspraken
 • Heldere communicatie
 • Een professionele houding
 • Respect voor uw privacy
 • Deskundige hulp


Voor het waarborgen van de kwaliteit zijn onze betrokken medewerkers een belangrijk onderdeel. Zij voeren de werkzaamheden uit en staan open voor uw wensen, vragen, beoordeling en eventuele verbeterpunten.

Sociaal Wijk Team

Het Sociaal Wijk Team (SWT) is de plek voor iedereen met een vraag over zorg en welzijn. De professionals in het team geven informatie, advies, kortdurende hulp en ondersteuning en leiden toe naar gespecialiseerde hulp en ondersteuning op maat. Als u een gesprek met het SWT heeft, bekijken zij uw situatie en welke hulp u nodig heeft om deze situatie te verbeteren. Verschillende onderwerpen komen aan bod, zoals uw woonsituatie, uw gezondheid en uw sociale netwerk. 


Vervolgens gaat het SWT op zoek naar oplossingen en kijken daarbij naar wat u zelf kunt regelen, wat mensen uit uw omgeving kunnen betekenen en wat vrijwilligers kunnen doen. Als het nodig is zorgt het SWT voor een voorziening die is afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Samen doen we wat nodig is en blijven we betrokken tot u op eigen kracht weer verder kunt.

Meer informatie over particuliere hulp

Eigen Bijdrage (CAK)

Uw gemeente mag een eigen bijdrage vragen voor de hulp of ondersteuning via de Wmo. Daarmee betaalt u zelf een deel van de kosten. Het CAK berekent hoeveel deze bijdrage is en stuurt u een factuur. Wilt u de hulp of ondersteuning zelf regelen? Dan kunt u ook kiezen voor een persoonsgebonden budget (PGB) van uw gemeente. Voor dit PGB betaalt u ook een eigen bijdrage aan het CAK. Klik op de link om naar de rekenhulp van het CAK te gaan.

Cliëntenraad

Wij vinden het belangrijk om onze klanten bij het beleid van onze organisatie te betrekken. Een cliëntenraad behartigt en bewaakt de belangen van onze cliënten. Daarom is Groenoord Zorgt op zoek naar cliënten die hier aan willen deelnemen. Bent u een cliënt en wilt u graag meedenken en -praten over Groenoord Zorgt, meldt u dan aan voor de cliëntenraad.

Korting op de taxi

Als u, vanwege een beperking of anderszins, al dan niet tijdelijk. Niet in staat bent om met eigen vervoer of openbaar vervoer te reizen dan kunt u, als client van Groenoord Zorgt sinds 1 juli 2019 tegen een vaste korting van 15% op de meterprijs reizen met Taxi centrale Eltax o.v.v. van uw klantnummer.

071 - 5212144

Klachten of opmerkingen

Wij zijn graag op de hoogte van de mening van onze cliënten. We vinden het heel leuk om te horen als u tevreden bent maar vanzelfsprekend luisteren we ook wanneer u een klacht heeft zodat wij onze dienstverlening (zo mogelijk) kunnen aanpassen.

Klacht indienen
De eerste stap is het bespreken van de klacht met de medewerker die direct betrokken is bij de klacht. U kunt ook bellen met het kantoor om uw opmerking te bespreken. Mocht een eerste gesprek geen oplossing bieden, dan kunt u de klacht voorleggen bij de onafhankelijke klachtenfunctionaris welke is aangesteld door onze branchevereniging SPOT. Gelukkig worden de meeste zaken of misverstanden snel opgelost of opgehelderd. Bekijk hier de uitgebreide klachtenregeling van SPOT.

Groenoord Zorgt  

Terweeweg 88
2341 CV Oegstgeest

KVK:  27361906


AGB Code: 98099007

Contactgegevens
 071 - 515 05 05
info@groenoordzorgt.nlAlgemene voorwaarden

Privacyreglement

Klachtenreglement

Openingstijden

Maandag 08:30 - 17:00

Dinsdag 08:30 - 17:00

Woensdag 08:30 - 17:00

Donderdag 08:30 - 17:00

Vrijdag 08:30 - 17:00

Zaterdag Gesloten

Zondag Gesloten